Скандал с обвинения в ксенофобия,  расизъм  и език на омразата

...
Скандал с обвинения в ксенофобия,  расизъм  и език на омразата
Коментари Харесай

Скандал с наш учен, който твърди, че у нас няма коронавирус, защото липсвали 5G антени

 Скандал с обвинявания в ксенофобия,  расизъм  и език на омразата тече в Софийски университет. Студентското общество за тъждество при СУ разгласява намерено писмо, в което се афишира изрично срещу курса на проф. Михаил Мирчев " Социална работа с етно групи “. 

Откритото писмо е адресирано и до министъра на образованието, ректора на СУ и други преподаватели - и в него студентите сигнализират, че програмата на курса и до момента извършените лекции са изпълнени с расистко, ксенофобско и антисемитско наличие, което нарушава правилата, на които се построява университетското обучение.

Проф. Мирчев има канал в YouTube, в който от няколко дни качва лекциите си от своя курс " Социална работа с ЕТНО групи “. До през днешния ден е качил 8 лекции " в които разпростира крайнодесни и фашистки теории, от дълго време отхвърлени от научната общественост. — пишат студентите. —  Сред множеството расистки и обидни образци, които той предлага на своите студенти, се открояват квалификациите против роми, бежанци и мигранти, чернокожи хора, афганистанци, пакистанци, араби, турци, помаци, евреи “. 

Кой е проф. Мирчев?

Михаил Мирчев е професор от УНСС, преподава и в Софийския университет, член на Българската социологическа асоциация и Съюза на българските публицисти, кандидат-кмет на София от " Българска социалистическа партия – лява България “ през 2015 година който се разгласи за по-лявомислещ от Българска социалистическа партия и се класира трети с 8.4%. Син е на някогашния секретар нa Централен комитет нa Българска комунистическа партия  прoф. Cтoян Михaйлoв (1930-2020),  завеждащ  отдел Агитация и агитация, един от основателите на така наречен " Възродителен развой “.  Баща е на депутата от Българска социалистическа партия  Стоян Мирчев.

Какво има в лекциите му? 

В лекциите си професорът изрича расистки предубеждения против ромите и мигрантите, отхвърля качествата им да учат, афишира ги за " годни единствено за някакъв доста първичен ръчен труд “ и за " много нападателна общественост с доста нападателно държание “. Говори по какъв начин ромите като общественост не си плащат тока и " към този момент никой не им ревизира електромерите “, и че  " когато правят закононарушения, настояват да не бъдат залавяни и вкарвани в пандиза “.  Притеснява се, че " Арабите, които в този момент ни ги вкарват под формата на бежанци, като станат повечко, 100 хиляди-150 хиляди ... ще изискат да си водят предизборните акции на арабски език “. 

Притеснява се, че раждаемостта при ромите е висока.  И предизвестява, че евреите, които у нас са напълно малко, са " свръхпривилегировани “ и " извънредно значими, тъй като имат огромна вграденост в цялата политическа, държавна, медийна и информационна конструкция, в цялата сфера на изкуството… и имат голямо значение за всичко, което става в страната и нещата, на които се пречи да станат “ и т.н, предава " СЕГА ".

Професорът конспиролог

Преди към пет години проф. Мирчев, който е и политолог, заяви, че в случай че до един месец Ангела Меркел не бъде изгонена с камъни, Европейският съюз ще се разпадне. Преди към 5 месеца, без да е епидемиолог или инфекционист, той " разкри “  в един известен уебсайт, че " няма никаква зараза, тъй като у нас липсват 5G антени “, само че " няма и да има - тъй като БЦЖ имунизацията ни защищава “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР